Przepis i sposób przygotowania na: Pączki w 5 minut
Wszystkie składniki włóż do miski i szybko zmiksuj na ciasto.
Będzie kleiste i lepkie, radzę nie dosypywać mąki,
bo pączusie nie wyjdą wtedy pulchne i puszyste.
Przygotuj dwie łyżeczki i kiedy olej będzie gotowy, nakładaj jedną łyżeczką ciasto ,a drugą spychaj je do oleju. Moja rada- obydwie łyżeczki maczaj w oleju, wtedy łatwiej ci się zsunie kulka ciasta.
Pączusie rosną podczs smażenia. Właściwie nie trzeba ich odwracać, bo same się odwracają. Jeśli nie to odwracaj, by usmażyły się na złoto z każdej strony.
Usmażone, najlepiej szczypcami, wykąłdaj na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.
Ostudzone posyp cukrem pudrem. I tyle.
Są pyszne, puszyste i znikają w mgnieniu oka. Warto kupic od razu 4 serki, bo na jednej porcji, obawiam się...że może sie nie skończyć.
Smacznego!