Sposób przygotowania

Mięso podzielić na 5 porcji, opłukać i osuszyć. Natrzeć przyprawą do dań meksykańskich, wstawić na 20 minut do lodówki.
W międzyczasie pokroić cebule w kostkę, obraną paprykę także. Podsmażyć paprykę, cebulę i pomidory na oleju. Osączyć kukurydze i fasolę czerwoną. Fasolę szparagową krótko obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić i pokroić w 2 cm kawałki. Ogórek konserwowy pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki połączyć, doprawić przyprawą Delikat, papryką słodką i ostrą.
Mięso obsmażyć na oleju, podlać wodą i rozpuścić w niej kostki pieczeniowe z papryką, dusić ok.45 minut pod przykryciem.
Po 45 minutach połączyć mięso z sosem i dusić do miękkości.
Ja podałam z kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wszystkie składniki które lubię... A przepis super:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też fajne danko , tylko nie z kaszą ,bo nire lubię .
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    świetne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    uwielbią meksykańską kuchnię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo smacznie wygląda
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Danie - rewelacja, zdjęcie baaaaardzo apetyczne :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo zachęcające :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !