Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Muffiny z jabłkami i czekoladą

5.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szk
cukier
3/4 szk
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
jajko
2 szt
mleko
1 szk
olej
0,5 szk
jabłka
2 szt
czekolada gorzka
1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jabłkami i czekoladą

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, czekoladę posiekać na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do składników suchych dodać jajka, mleko i olej. Całość zmiksować. Na koniec dodać jabłka i czekoladę, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do foremek do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Max Nicole 03.08.2024 19:28
Muffiny wyszły wspaniałe! Moje Szkraby pochłaniały jeszcze mocno ciepłe. Dałam jabłka pół na pół ze śliwkami ze szczyptą cynamonu. Dałam domowy proszek do pieczenia, wyszły przepychota! Idealne proporcje, piekłam w silikonie. Dziękuję za super przepis. <3 :D
Malgorzata549 29.01.2016 15:03
pyszny pomysł
ttrytka 15.01.2016 20:51
z jabłkami pychotka
Bernadeta1 03.01.2016 19:34
pychotka taki deserek
jagoda5913 03.01.2016 17:35
super do kawy
Mama niejadka 03.01.2016 17:32
Pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak