Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Feta smażona w panierce

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

feta
twarda 250 g
jajko
1 duże
mleko
1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
do smażenia
skrobia ziemniaczana
pełna łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy

Porada

Gotowy usmażony ser podawać z ulubionymi warzywami.

Przepis i sposób przygotowania na: Feta smażona w panierce

Ser pokroić w równe sztabki i oprószyć pieprzem - obtoczyć w skrobi ziemniaczanej.
Jajko roztrzepać z łyżką mleka, dodać trochę pieprzu i oregano do smaku - w mieszance dokładnie obtoczyć kawałki fety, a następnie opanierować w bułce tartej.
Ułożyć gotowe kawałki na deseczce i wstawić do lodówki na godzinkę, albo na pół godziny do zamrażarki.
Kiedy panierka stwardnieje ponownie obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rumiano na mieszance oliwy i oleju rzepakowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 25.11.2015 10:29
Bardzo smakowita propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak