Sposób przygotowania

Pokrój indyka na mołe kawałki,a pieczarki w plasterki.Rozgrzej olej na dużej patelni ,wrzuć indyka oraz cebulę i smaż 8-10 minut .Następnie dodaj czosnek oraz pieczarki i wymieszaj.Indyka i warzywa oprusz mąką ,trzymaj na wolnym ogniu 3-4 minuty.Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj ,dolej bulion ,doprować do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.Zdejmij patelnie z ognia i odstaw na 1-2 minuty Dopraw szczyptą soli i pieprzu i wymieszaj z jogurtem.Powoli podgrzej,lecz nie gotuj,żeby sos sie nie zwarzył.Udekoruj danie pirtruszka i natychmiast podawaj.Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !