Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kremowy gulasz z indyka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
450 g
pieczarki
300 g
cebula biała
1 szt.
czosnek pokrojony ząbek
1 szt.
mąka
1 łyżka
Musztarda francuska Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
bulion drobiowy
1 szklanka
jogort naturalny
o,5 szklanki
natka pietruszki
2 łyżki
olej do smażenia
2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kremowy gulasz z indyka

Pokrój indyka na mołe kawałki,a pieczarki w plasterki.Rozgrzej olej na dużej patelni ,wrzuć indyka oraz cebulę i smaż 8-10 minut .Następnie dodaj czosnek oraz pieczarki i wymieszaj.Indyka i warzywa oprusz mąką ,trzymaj na wolnym ogniu 3-4 minuty.Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj ,dolej bulion ,doprować do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.Zdejmij patelnie z ognia i odstaw na 1-2 minuty Dopraw szczyptą soli i pieprzu i wymieszaj z jogurtem.Powoli podgrzej,lecz nie gotuj,żeby sos sie nie zwarzył.Udekoruj danie pirtruszka i natychmiast podawaj.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak