Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć na noc w wodzie. Wyjąć, usunąć ości, ewentualnie obrać ze skóry i namoczyć jeszcze w mleku na 2 godziny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć, przelewając na sicie wrzątkiem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić natychmiast sokiem z cytryny by nie ściemniały. Cebulę i jabłka zmieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie musztardą. Dodać sos do śledzi, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie lubię w śmietanie , wolę w occie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie śledzie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !