Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-makowy z masą adwokatową
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy stopniowo zimny budyń, pod koniec wlewamy adwokat.
Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi.
jajko |
4 sztuki
|
cukier |
4 łyżki
|
mąka |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
kakao |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
mleko |
1,5 szklanki
|
cukier |
0,5 szklanki
|
wiórki kokosowe |
15 dag
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
margaryna |
1 kostka
|
jajko |
4 sztuki
|
cukier |
4 łyżki
|
mąka |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
mak |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
mleko |
pół litra
|
żółtko jajek |
5 sztuk
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
mąka |
3 łyżki
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
cukier |
pół szklanki
|
margaryna |
1 kostka
|
likier adwokat |
2 kieliszki
|
wiórki kokosowe |
do posypania
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: