Przepis i sposób przygotowania na: ROZGRZEWAJĄCY GULASZ GRZYBOWY
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięs, imbirem, ziołami, kminkiem i papryką. Dokładnie wymieszać i zalać olejem.
2.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Podsmażyć i dodać mięso. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu.
3.
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Grzyby suszone umieścić w garnku i zalać wodą. Zagotować. Przecedzić przez sitko i posiekać. Do mięsa wlać wodę ok. 1 szkl. i wrzucić pieczarki i grzyby, dalej dusząc pod przykryciem jeszcze ok. 30 min, aż grzyby zmiękną. Potem dolać wody i zagęścić mąką. Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.