Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy sernik w biszkopcie
Kroki postępowania
Piec w 160*C przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie.
Biszkopt przekroić na pół.
Żeby łatwo wyjąć wyłożyłam formę folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, a po 5 min zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez 50 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a później wstawić na parę godzin do lodówki.
Dwa kawałki biszkopta delikatnie skropić ponczem. Posmarować jeden kawałek biszkopta połową frużeliny i ostrożnie nałożyć na niego sernik.
U mnie wyglądało to tak, że biszkopt przykleiłam do sernika tą stroną, na której była frużelina i odwróciłam do góry sernikiem. Przydaje się tutaj druga deska. Posmarować resztą frużeliny i nałożyć drugą połówkę biszkopta.
Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zimną śmietankę ubić dodając pod koniec cukier puder. Ciągle ubijając wlać cienkim strumyczkiem rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wsypać startą czekoladę i wymieszać.