Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Indyjski ryż basmati o posmaku mango

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż basmati
200 g
mango
1 szt
kurkuma
2 łyżki
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
woda zimna
2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
olej rzepakowy
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjski ryż basmati o posmaku mango

Ryż gotujemy 11 minut w osolonej wrzącej wodzie. Obieramy mango ze skórki i wydobywamy sok za pomocą sokowirówki. Rozgrzewamy olej na patelni. Odcedzamy ryż i wrzucamy na patelnię. Dodajemy sok z mango i doprawiamy przyprawami. Całość smażymy na średnim ogniu przez 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.08.2015 19:44
lubię taki ryż :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak