Sposób przygotowania

Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, następnie cały czas ubijając dodajemy po 1 łyżce cukru (każdą kolejną dodajemy dopiero, gdy poprzednia porcja cukru się rozpuści).
Sztywną masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego z dowolną tylką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskami małe beziki (można też duże, jednak wtedy czas suszenia będzie dłuższy).
W zależności od wielkości, bezy suszymy ok. 60-90 minut w temperaturze 110 stopni.

Komentarze

  • 2
    dscf0143
    Opublikowano

    Helena63

    bardzo ładne ci wyszły
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Idelany kształt :) Bardzo lubie beziki
  • 2
    fot-21
    Opublikowano

    Marta Ryżek-Kalkowska

    BARDZO UROCZE :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Jakie piękne idealne:)
  • 2
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    takie słodkości bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    piękne jak z obrazka :)
  • 2
    p1080683
    Opublikowano

    inka2012

    super wyglądają :)
  • 1
    11
    Opublikowano

    MarcinGotuje.pl

    a mi nigdy jeszcze nie wyszly bezy... ;) bede musial sprawdzic ten przepis
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Sliczne bezy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokus

    jakie ładne :)
  • 1
    fotor_1
    Opublikowano

    ania2610

    beziki idealne w sam raz na kęsik!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Prześliczne.
  • 1
    fotolia_12605374_subscription_xl_148061
    Opublikowano

    Saga123

    PYCHOTA :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ślicznie wyszły ci te beziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !