Sposób przygotowania

1.Z mąki, masła, cukru, żółtka i soli wy robić gładkie ciasto. Ciasto włożyć do torebki foliowej i schłodzić.

2.Białko chwilę ubijać, po czym wymieszać z masą marcepanową. Mieszanką napełnić rękaw cukierniczy z ozdobną końcówką.

3.Kruche ciasto ponownie zagnieść i cienko rozwałkować na oproszonej mąką stolnicy. Z ciasta wykroić 20 krążków o średnicy 5 lub 6 cm i ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze.

4.Na każde kółeczko wycisnąć wianu szek z masy marcepanowej, środek wypełnić odrobiną marmolady.

5.Wianuszki piec w rozgrzanym pie karniku na jasnozłoty kolor. Po wystudzeniu zdjąć z blachy i świeże podać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygladają swietnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają jak ze sklepu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !