Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gniecione pampuchy

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
800 gram
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
śmietana
100 mililitrow
jajko
3 sztuki
cukier
50 gram
kefir
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: gniecione pampuchy

wszystkie składniki oprucz mąki miksujemy,na stolnicę wysypujemy make powoli dodajemy zmiksowany płyn. Zagniatamy ciasto, szklanka wykrawujemy krążki smażymy na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.02.2013 19:27
fajny przepis , ale agaty zdjęcie tu nie pasuje....
Justyna Jussstiii 10.08.2011 10:13
super
Izabela/bella81 17.07.2011 11:16
fajna nazwa
anecia04 12.09.2010 11:57
a gdzie zdjęcie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak