Sposób przygotowania

Z mąki, 1 jajka i letniej wody zagnieść ciasto - można dodać odrobinę soli. Ugotowane mięso oraz cebulkę mielimy w maszynce. Dodajemy surowe jajko i doprawiamy solą i pierzem. Ciasto wałkujemy cieniutko i kroimy na małe prostokąty. Nakładamy farsz mięsny i lepimy uszka. Gotować kilka minut w osolonej wodzie. Podawać z sosem lub jako dodatek do barszczu czerwonego.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię z czerwonym barszczem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ bym teraz zjadła takich z barszczykiem ....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !