Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolady

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
400 g
żółty ser
150 g
czosnek
2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do obtoczenia mięsa
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
jajko
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady

Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią.Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami .Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron. Na gorącej margarynie lub oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.01.2014 09:12
lubie takie roladki
rjustysia 05.03.2013 13:33
bardzo smacznie się prezentują :)
jasiek 04.06.2012 10:40
uwielbiam rolady
angelika14 02.05.2011 13:00
pychota
MAR3STA 05.01.2011 16:15
pyszniutkie, poproszę kawałeczek;)
Pyza 23.08.2010 07:12
A znasz sposób zawijania roladek bez wykałaczek i sznurków ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak