Sposób przygotowania

Ciasto drożdżowe:
Mleko podgrzewam, do miski wsypuję mąkę, sól, drożdże instant, na końcu wlewam mleko i wbijam jajo.Mieszam dokładnie, nie wyrabiam(mam specjalną miskę do ciasta drożdżowego,:) ), na koću wlewam odrobinę oleju i jeszcze raz mieszam po czym zostawiam do wyrosnięcia na ok. 2 h.
Farsz:
Kukurydzę odcedzam, mięso płukam i pokrojone w kostkę duszę z przyprawami do miękkości. Nastepnie mielę i mieszam z kukurydzą.
Rogal:
Wyrośnięte ciasto rozwałkowuję na prostokąt ok. 60cm x 40cm i przekładam farsz, który delikatnie rozprowadzam. Następnie zwijam ciasto w rulon i formuję rogala, którego przekładam na wysmarowaną blachę. Piekę w temp. ok.150 stopni przez ok. 20-30 min.
P.S. Na zdjęciu podany z sosem pieczarkowym i sałatką z kapusty lodowej.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ale kolorowo u ciebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    No cóż, stram się :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny farsz te mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale wspaniale wyszedł i na pewno bardzo smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacyjny rogalik-brawo
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    rewelacyjnie musiał smakować !!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !