Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukry, szczyptę soli. W drugiej misce łączymy jajko z maślanką i olejem. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Budyń czekoladowy gotujemy w 250ml mleka (połowa zalecanej ilości na opakowaniu), budyń musi mieć gęstą konsystencję. Do foremek nałożyć warstwę ciasta, nałożyć łyżeczkę budyniu, przykryć warstwą ciasta. Pic w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 min.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    oj lubie takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    piękne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    Fajne mufiny a dobrze a takiej formie sie piecze?
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Tak branditka, szczerze polecam formy silikonowe. Są bardzo wytrzymałe i funkcjonalne, obecnie nie wyobrażam sobie wypieków bez nich.... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    kapitalne... chyba kiedyś je zrobię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też mam taką foremkę do pieczenia jest super polecam a mufiny pierwsza klasa śliczności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    z budyniem jeszcze nie próbowałam, muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja tez muszę koniecznie wypróbować z budyniem!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !