Sposób przygotowania

ciasto zagnieść i wyłożyć nim blaszkę do pieczenia ... ponakłuwać widelcem i podpiec aż zacznie się rumienić

1 kg jabłek zetrzeć na grubej tarce... wymieszać z ok ½ szkl cukru i wyłożyć na ciasto
wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp ok 170°C
w tym czasie ubić piane z ok 5 białek dodając po trochu ok ¾ szkl cukru na koniec dodać ok 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kolorowego kisielu....ubitą pianką obłożyć szarlotkę i zapiec na złoty kolor . temperatury nie zmieniam

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MarianM

    Szarlotka wygląda perfekcyjnie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pycha uwielbiam szarlotki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    bardzo apetyczne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zamykam oczy i już widzę ciepłą szarlotkę,bitą śmietanę i lody :D
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    najprostsza a jaka apetyczna
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam szarlotki idość często je piekę.Spróbuję i Twojej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !