Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka naleśnikowa
Wszystkie składniki miksujemy.
Rozlewamy placki na rozgrzanej patelni. Opiekamy z dwóch stron.
2. Farsz:
Filety myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
3. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy się zacznie podsmażać dolewamy wody i wrzucamy kurczaka. Gotujemy pod przykryciem 10 min. Gdy woda wyparuje farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy.
4. W naczyniu żaroodpornym ( średnie prostokątne) układamy kilka plastrów sera na to układamy 3 naleśniki z farszem. Na to jeszcze 2 naleśniki. Posypujemy żółtym serem oraz kroimy w plasterki serek topiony i układamy między naleśniki.
5. Cebulę czerwoną kroimy w krążki i układamy na zapiekance. Wszystko obsypujemy ziołami prowansalskimi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 15-20 min.