Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do obydwu dodajemy jabłuszka. Wykładamy na tortownicę, na przemian, tak aby powstały łatki. Pieczemy około 50 minut.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    cudownie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    I pewnie doskonale smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    :) rzeczywiście łatwe, tanie i całkiem smaczne, pozdrawiam dziewczynki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Fajny:) Ale 50minut w piekarniku to nie za długo? Ja biszkopt piekę 20min. Z jabłkami nigdy nie piekłam, więc może mam błędne wyobrażenia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    to zale?y od piekarnika zapewne, ja mam bardzo stary

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !