Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcje, jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę, cebulę i czosnek siekamy.
Na rozgrzanym tłuszczu zrumienić kurczaka, przełożyć do rondla. Na pozostałym ze smażenia kurczaka tłuszczu podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać musztardę. Wymieszać. Dodać do kurczaka. Doprawić. Podlać bulionem tak aby tylko przykrywał kurczaka. Przykryć i dusić 45 minut. Wyjąć kurczaka i trzymać w cieple. Sos redukować aż będzie średnio gęsty. Doprawić. Dodać jajka. Podgrzać. Kurczaka podawać polanego sosem z ziemniakami lub ryżem i sałatką z warzyw.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    takiej wersji kurczaka to jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny przepis - muszę spróbować!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    brzmi ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !