Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Michałek

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder
1 szkl
jajko
4 szt
mąka
600 g
cukier
180 g
miód płynny
0,12 l
masło
310 g
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
śmietana
3 łyżki
kakao
1 łyżka
cytryna
1 szt
dżem z czarnej porzeczki
1 słoiczek mały

Przepis i sposób przygotowania na: Michałek

Miód, 6 dag masła, cukier kryształ podgrzać i przestudzić, dodać do mąki przestudzoną masę, 2 jajka, śmietanę, sodę wymieszać i zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części i każdą część upiec osobno.

KREM
Kostkę masła, cukier puder, 2 żółtka i kakao utrzeć na pulchną masę, dodać sok z jednej cytryny i kilka kropel zapachu rumowego.
Placki przełożyć kremem, jeden placek w środku przełożyć dżemem z czarnej porzeczki, wierzch można polać polewą czekoladową, lub oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 22.12.2011 11:33
Jaka fajna nazwa, a ciasto jeszcze fajniejsze:)
SyMiki 18.09.2011 19:16
pychotka
hastalavista 17.12.2010 15:30
świetne! myślę, że będzie mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak