Sposób przygotowania

Ciasto: w misce zmiksować 4 żółtka ze szklanką cukru. Gdy cukier zniknie, dodawać po kolei: mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubić pianę z 4 białek (zostały po oddzieleniu od żółtek) i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa twarogowa:ser wrzucić do miski(nie mielić go), wbić 2 całe jajka, wsypać 2 cukry wanilinowe oraz 1/2 szklanki cukru, dokładnie wymieszać.

Masę ułożyć na cieście. Piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !