Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej)

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka podwójny
1 szt.
czosnek
2 ząbki
orzechy włoskie
1 łyżka/posiekane
sok z cytryny
1 łyżka
cebula biała
1 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat

Składniki na sos

oliwa
2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cebula biała
1 szt.
czosnek
2 ząbki
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej)

Kroki postępowania

1
Wykonanie szaszłyków:
Cebulę obrać i zmielić razem z czosnkiem i orzechami.
Krok 1 - Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej) foto
2
Następnie dodać oliwę, sok z cytryny, curry, soli do smaku i utrzeć masę.
Krok 2 - Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej) foto
3
Mięso opłukać, pokroić na kawałki, maczać w przygotowanej masie, po czym odstawić na godzinę.
Krok 3 - Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej) foto
4
Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku.
Krok 4 - Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej) foto
5
Wykonanie sosu:
Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Podlać odrobiną wody, chwilę podgotować. Podawać osobno w sosjerce do upieczonych szaszłyków.
Krok 5 - Szaszłyki drobiowe ( z kuchni azjatyckiej) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.03.2015 20:11
bardzo smaczne
Asik32 30.03.2015 14:27
to musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak