Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Napoleonki

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne
1 kost
cukier
1 szkl
mleko
1 l
krakersy
2 paczki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
budyń śmietankowy
1 opak
cukier waniliowy
1 opak
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki

Jajka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym dodać obie mąki wymieszać.
Zagotować mleko z masłem, zestawić z ognia, dodać masę jajeczną wymieszać dokładnie i postawić na ogniu i zagotować.
Na blachę położyć folię, na folię krakersy i na nie wyłożyć gorący krem, przykryć krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.12.2011 13:03
Aż ślinka cieknie...
Tetiana 30.01.2011 18:57
szybko i smaczne jest!
Beata73 12.08.2010 16:51
wspaniały przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak