Sposób przygotowania

Herbatniki dokładnie zgnieść , można w robocie, wymieszać z margaryną i dokładnie ugnieść na dnie tortownicy.

Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą puszystą masę (cukier powinien się całkiem rozpuścić),
dodać stopione, przestudzone masło. Wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serki
homogenizowane , znów wymieszać. Ubić na sztywno pianę z białek.Dodać ją do masy serkowej - żeby była jak najbardziej puszysta. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy na herbatnikowe ciasto i wstawić do lodówki. Gdy całkiem stężeje, po zastudzeniu zalać galaretką i ponownie wstawić do lodówki. można dać dwa kolory galaretek ..
Po zastudzeniu i wyjęciu z tortownicy udekorować truskawkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    uwielbiam sernik a Twój wygląda tak, że ślinka leci pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam..
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Ale pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !