Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulchne racuszki na maślance

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanki naturalnej
1/2 l
mąki pszennej
40 dag
jajek
3 szt.
Soda oczyszczona Prymat
1,5 łyzeczki
Sklep Prymat
cynamonu
1 łyzeczka
cukru pudru
7 dag
nektarynek
3 szt.
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne racuszki na maślance

Mąkę przesiać. Maślankę rozmącić starannie z żółtkami i mąką. Ucierać na gładką, pulchną masę. Dodać sodę, cukier puder, obrane i pokrojone w kostkę nektarynki oraz cynamon. Na samym końcu dodać pianę ubitą z białek i połączyć składniki.

Racuszki kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.10.2012 20:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak