Sposób przygotowania

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek
Ubić białka z cukrem na sztywno,do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę szymanowską wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze.
KREM.
Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno, do ubitej śmietany dodać 1 tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5l gotowanej wody.
Część ananasów pokroić w kosteczkę .Biszkopt podzielić na 2 części, śmietanę też.
1-biszkopt
2-śmietana z galaretką+owoce pokrojone w kostkę
3-biszkopt
4-druga część śmietany z galaretką+owoce w talarkach i zalane drugą tężejącą galaretką.
Smakuje najlepiej następnego dnia, trzymamy ciasto w lodówce

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    smaczności...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda ciekawie, słyszałam, że galaretka nie tężeje przy ananasach, nie wychodzi rozciapana wokół owoców?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !