Sposób przygotowania

Oddzielic zóltka od bialek. Bialka ubic na sztywno z 1/3 szklanki cukru i szczypta soli. Banany obrac i rozgniesc widelcem. Przesiac make z proszkiem, cukrem waniliowym i makiem. Maragryne (lub maslo) rozpuscic, utrzec z 2/3 szklanka cukru, dodac zóltka, jogurt i banany, wszystko zmiksowac.
Polaczyc ze soba wszystkie mokre skladniki z suchymi, nie mieszac zbyt dlugo. Rozgrzac dobrze piekarnik. Przygotowac forme do muffinek, wlozyc w nia papilotki, i napelnic je ciastem do 3/4 wysokosci. Piec przez ok 22-25 minut w 180-190 stopniach. Po upieczeniu, muffinki studzimy na kratce. Przygotowujemy lukier, mieszajac ze soba cukier puder i sok z cytryny. Lukrujemy muffinki i po srodku kazdej babeczki, ukladamy po jednej borówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super do tego z borówką, którą uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pięknie się prezentują
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    czy mak nalezy sparzyć ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !