Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA
1 szklankę mleka zagotowujemy, a pozostałe miksujemy ze śmietaną, żółtkami , cukrami i przesianymi mąkami.
Mieszankę wlewamy na gotującego się mleka i na wolnym ogniu doprowadzamy do zagotowania, odstawiamy do wystudzenia.
Miękkie masło ucierany, stopniowo dodając łyżka po łyżce wystudzony budyń.
Na koniec wlewamy sok cytrynowy i rum – mieszamy.
CAŁOŚĆ:
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy biszkopty.
Skrapiamy je rumem wymieszanym z wodą.
„Szczeliny” wypełniamy kleksami z marmolady, przykrywamy połową masy.
Układamy drugą warstwę biszkoptów, skrapiamy rumem , szczeliny ponownie wypełniamy kleksami z marmolady, przykrywamy resztą kremu.
Całość obficie posypujemy podprażonymi i posiekanym orzechami i migdałami.
Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny!
Smacznego!