Sposób przygotowania

CIASTO
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.

Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.

Upieczone ciasto po wystudzeniu przełożyć przygotowanym kremem budyniowym i posypać cukrem pudrem.

KREM
Budynie przygotować według opisu na opakowaniu.
Po wystudzeniu budyniu, dodawać zmiksowaną margarynę Kasię, dobrze ucierać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    wypróbuję, bo bardzo lubię to ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !