Sposób przygotowania

Batona wsadzić do lodówki na 15 minut żeby stwardniał. Wyjąć, wsadzić do woreczka foliowego i potłuc młotkiem na drobne kawałki. Lody ciut rozmrozić, żeby dały się pomieszać. Do lodów wsypać kawałki batona, pomieszać i wstawić do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie przygotować banany. Obieramy ze skórki i kroimy na plastry ok 1-1,5 cm. Na patelni podgrzewamy masło, dodajemy cukier, mieszamy, a po chwili kładziemy plasterki banana. Karmelizujemy przez minutę. Wyjmujemy lody, na spód pucharków kładziemy bitą śmietanę, następnie lody, na lody kładziemy jeszcze ciepłe banany. Można polać sosem czekoladowym. Przygotować bezpośrednio przed podaniem:).
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobne ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !