Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odcedzamyi studzimy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.Ugotowane i ostudzone ziemniaki starannie ugniatamy na gladką masę,dodajemy mąkę i, jajka,cebulęi dokładnie mieszamy.Z masy formujemyniewielkie okrągłe kotleciki,lekko spłaszczamy.Na patelni rozgrzewamy olej.Kotleciki smażymy na małym ogniu na jasnozłoty kolor.W trakcie smażenia kładziemy na wierzch każdego kotlecika dużą ilość sera żółtego.Smażymy aż ser zacznie się topić.Ostrożnie przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto.Kotleciki możemy podawać z duszonymi warzywami.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !