Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka duszony z dodatkiem szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 mała sztuka
warzywa mrożone 450 g
szpinak mrożony 500 g
olej 2-3 łyżki
Czosnek suszony Prymat szczypta
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka duszony z dodatkiem szpinaku

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i odsmażamy na 1 łyżce oleju - lekko. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Na pozostałym oleju smażymy zamrożone warzywa. Dodajemy po łyżeczce oregano i bazylie. Mieszamy wszystko razem z mięsem. Dusimy na małym ogniu przez 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Szpinak odmrożony smażymy w rondelku z mała ilością oleju lub tłuszczu. Doprawiamy do smaku. Dodajemy szczyptę czosnku granulowanego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.01.2015 17:23
smaczne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak