Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ala schabowy:)

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kani
2 sztuki
jajek
2 sztuki
mleko
1 łyżka
żółtego sera
kilka plastrów
olej
do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ala schabowy:)

Kanie umyć, osączyć i obsypać solą i pieprzem. Panierować w rozkłóconym jajku z mlekiem i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z jednej strony i odwrócić. Na upieczonej stronie położyć kawałek żółtego sera. Piec na wolnym ogniu, aż ser się roztopi. Zdjąć z patelni i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.07.2011 08:59
super
Justyna Jussstiii 30.07.2011 08:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak