Sposób przygotowania

Soczewicę moczymy 2-3 godziny. Po wymoczeniu wymieniamy wodę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok.30 min).
Drobno posiekaną cebulę smażymy, jak zwykle, na złoto z dwoma ząbkami posiekanego czosnku. Gdy cebula będzie gotowa wrzucamy na nią soczewicę dodajemy drobno pokrojony i rozgnieciony z solą ząbek czosnku i tymianek. Chwilę podsmażamy (można dodać odrobinę masła) doprawiając solą i pieprzem.
Ugniatamy farsz. farszu. W tym celu możemy go rozgnieść widelcem, zmiksować lub przepuścić przez maszynkę i gotowe.
Przepis na ciasto wg przepisu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Coś w moim stylu, bardzo oryginalne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    soczewicy nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    o jej to nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wolę ruskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Soczewicę gotuję zawsze bez moczenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !