Przepis i sposób przygotowania na: Tort Dama z wisienką
Kroki postępowania
Dół ciasta czekoladowego obficie nasącz wodą smakowa lub sokiem z wiśni. Wyłóż konfiturę wiśniową i rozsmaruj.
Na kremówkę kładziemy drugi blat czekoladowy i dociskamy ,aby ciasto było z każdej strony równe. Wygładzamy boki z nadmiaru bitej śmietany lub najlepiej robić tort w obręczy tortownicy..
Polewa kakaowa:
Górny blat pokrywamy ciepłą gęstą polewą czekoladową. Sposób przygotowania polewy: Rozpuść dokładnie margarynę z cukrem. Następnie dodaj kakao i mieszaj przez chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji na wolnym ogniu. Następnie dodaj mleko i energicznie mieszaj. chwilkę jeszcze pogotuj. jeśli polewa jest rzadka dodaj jeszcze kakao.
polewę polewamy na brzegach tak aby zwisały nam sople.