Sposób przygotowania

Przygotowujemy farsz: kurki kroimy na niewielkie kawałki, cebulę siekamy, wyciskamy czosnek, natkę pietruszki drobno siekamy. Całość dusimy na rozgrzanej oliwie. Żółtka mieszamy z pozostałą częścią twarogu. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem kurkowym. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę kurkową. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajna ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !