Składniki:
CIASTO POMARAŃCZOWE
skórka pomarańczowa |
2 szt
|
cukier |
3/4 szkl
|
sok z pomarańczy |
1/2 szkl
|
jajko |
4 szt
|
maślanka |
1/4 szkl
|
masło |
100 g
|
mąka pszenna |
2 szkl
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
MASA MAKOWA
mak |
250 g
|
mleko |
3 1/2 szkl
|
budyń śmietankowy |
1 op
|
cukier |
1 szkl
|
masło |
100 g
|
skórka pomarańczowa |
1 szt
|
olejek pomarańczowy |
|
POLEWA
kakao |
1 łyżka
|
cukier puder |
1/4 szkl
|
woda |
2 łyżki
|
czekolada mleczna |
50 g
|
masło |
25 g
|