Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać, zagotować w wodzie i odcedzić, podsmażyć cebulkę, dodać kapustę i grzyby; dusić na wolnym ogniu. Doprawić do smaku i wystudzić. Do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać.
Ciasto : do miski przełożyć przeciśnięte przez maszynkę ugotowane ziemniaki, 1/4 ilości ziemniaków przesypać do reszty ziemniaków a w wolne miejsce wsypać mąkę ( powstaje 3/4 ilości ziemniaków i 1/4 mąki ) dodać jajka i zagnieść wszystko. Wałkować dość grubo ok 1 cm i nadziewać formując dość duże pierogi/spłaszczone kulki. Smażyć na dość głębokim tłuszczu ok 1.5 cm od dna na wolnym ogniu aż do ładnego zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    polecam:D
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super!!!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    chętnie zrobię, z pewnością będą mi smakowałły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !