Sposób przygotowania

Mieso umyc. otrzec papierowym ręcznikiem i pokroić dowolnie, w kostke lub prostokąty, według uznania. Opruszyć papryką, pieprzem i solą. Warzywa obrać i umyć. Jedną cebulę pokroić w grubsze piórka i podsmażyć lekko na patelni, na ok. 2 lyżkach oleju, odsączyc z tluszczu i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć mięso (można dodac odrobinę oleju w razie potrzeby) tak aby delikatnie zbrązowiało, tzn pozbylo sie krwistego koloru. Druga cebule równiez pokroic w piorka, papryke w prostokaty, a cukinie w krazki. Mieso osaczyc z tluszczu, przelozyc do rondla, zalac ok 600ml goracej wody, doprawic i dusic na malym ogniu przez ok 20-25 minut, po czym dodac cebule i papryke, dusic 10 minut, wrzucic lisc laurowy, cukinie, doprawic, dodac zeszkolna cebule i gotowac do miekkosci - ok 15 minut, na malutkim ogniu. Tuz przed zakonczeniem duszenia, wrzucic czosnek, zdjac z palnika. W niewielkiej ilosci wody (ok 1/5 szklanki, rozrobic make ze smietana. dodac do gulaszu, zagotowac i dusic ok 3 minut na malym ogniu, dodac oregano lub bazylie (ew. majeranek), w razie potrzeby dopravic vegeta. Podawac z ziemniakami lub ryzem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    zrobie ale nie wieprzowy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha,lubię takie połączenia.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na pyszny i kolorowy obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity gulasz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !