Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA ZIEMNIACZANA

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
1 kg
wywar z kości
4 l
słonina pokrojona w kostkę
100 g
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
80 g
włoszczyzna
1 (krojona w paski)
cebula
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ZIEMNIACZANA

Warzywa rozdrobnić, zalać wywarem z kości i ugotować. Ziemniaki dodać do warzyw, ugotować. Słoninę wytopić, dodać cebulę, mąkę i przygotować zasmażkę, podprawić zupę, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 29.10.2013 10:21
lubię taką
Goya 01.07.2011 09:29
dobra
alaaa 11.08.2010 15:26
zupa bardzo dobra,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak