Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA Z PORÓW

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe
400 g
por
1 kg
woda
4 l
marchew
200 g
pietruszka
100 g
ziemniaki
1 kg
tłuszcz
80 g
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
mąka
70 g
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z PORÓW

Kości ugotować w zimnej wodzie, wywar przecedzić. Warzywa obrać, umyć, rozdrobnić, zalać gorącym wywarem i ugotować. Pory pokrajać w kawałki. Ziemniaki obrać, opłukać pokrajać w kostkę, ugotować razem z warzywami. Przygotować zasmażkę z mąki i tłuszczu, dodać do wywaru i zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed wydaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:32
zawsze dobra.
romanrafal
romanrafal 26.01.2011 16:36
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak