Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Filety i tuńczyka przepuścić przez maszynkę lub zmiksować. Margarynę utrzeć na krem. Masę rybną wymieszać z białkiem, zieleniną, margaryną i bułką tartą. Doprawić do smaku. Natłuszczonymi rękami formować niewielkie kulki (podanych składników powinno ich wyjść ok. 25 sztuk). Obtoczyć je w orzeszkach. Smażyć na złoty kolor, najlepiej w głębokim tłuszczu. Wyjąć na metalowy cedzak i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie lubei ryb ale super przepis .
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny pomysł na danie z ryby :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam ryby i na pewno wypróbuję ten przepis
  • 10
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ryby pod kazda postacia :) swietny przepis!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna158

    musze spróbować, zawsze to miła odmiana :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham ryby pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    lubię wszystko, co z rybą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !