Przepis i sposób przygotowania na: Murzynkowy sernik
250 g margaryny i jedną szklankę cukru, kakao, wodę włożyć do garnka, wszystko razem gotować 5 minut. Odlewamy pół szklanki(służy jako polewa do oblania gotowego ciasta). Do reszty masy po ostudzeniu dodać 4 żóltka, 1,5szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, 16 g cukru waniliowego i ubitą pianę z 4 białek. Delikatnie mieszać.
Ser:
4żółtka ucierać z 100g margaryny i szklanką cukru. Dodać ser twarogowy przemielony 2 razy, mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Ucierać na gładką masę, dodać pianę ubitą z 4 białek , aromat i cukier waniliowy, delikatnie przemieszać.
Na przygotowaną tortownicę wylać połowę ciasta, na to wyłożyć masę serową, wyłożyć pozostałe ciasto i piec w nagrzanym piekarniku 180-200 st przez 50-60 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu polać odlaną wcześniej polewą czekoladową, udekorować.