Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
6 szkl
papryka
4 kg
cukier
7 łyżek
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
ziele angielskie
8 ziarenek
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
0,5 opak
olej
1 łyżka na słoik
Liść laurowy suszony Prymat
1 liść na słoik
Sklep Prymat
ocet 10 %
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucać na wrzącą wodę, na 5 minut by ją sparzyć.

ZALEWA

Wodę,cukier, ocet, sól, ziele angielskie, zagotować.

Paprykę wyjąć z wody,odcedzić i gorącą nakładać ciasno, do wyparzonych słoików.

Do słoików dodać, listek laurowy, gorczycę i do każdego słoika łyżkę oleju.

Wrzącą zalewą zalać paprykę, zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami.

Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak