Przepis i sposób przygotowania na: ,,U Cioci na imieninach ..... \":
Jajka ugotować na twardo .Ostudzić . Obrać .Przekroić na połówki. Ułożyć na sałacie .
Dekorować . Proponuję 3 wersje :
- mięso raków na majonezie rzodkiewkowym :( zmieszać odrobinę majonezu z utartą rzodkiewką ) ułożonym na połówce jajka , posypane utartą rzodkiewką i obłożone mięsem raka
-cawiart zielony na majonezie o smaku Wasabi :( zmieszać odrobinę majonezu z chrzanem Wasabi ) ułożonym na połówkach jajek , udekorowane zielonym cawiartem
-cawiar czerwony na majonezie paprykowym : ( zmieszać odrobinę majonezu z Sosem Sambal Oelek i drobniutko pokrojoną papryką ) ułożonym na połówkach jajek , udekorowane czerwonym cawiartem i paseczkami papryki + listki natki pietruszki