Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapuśniak ze świeżymi pomidorami i natką pietruszki

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 szt.
wywar warzywny
1 i 1/2 litra
cebula biała
1 szt.
masło
2 łyzki
mąka
2 łyzki
pomidory bez skóry
4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyzka
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak ze świeżymi pomidorami i natką pietruszki

Kapustę poszatkować i dodać do wywaru. Zagotować i wkroić pomidory i cebulę. Dodać liście laurowe. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i podbić kapuśniak. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 17.04.2013 16:40
ślinka mi cieknie
marcia71 16.02.2011 15:43
robię z koncentratu ale spróbuje taki
marcia71 16.02.2011 15:43
robię z koncentratu ale spróbuje taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak