Sposób przygotowania

Banany pokroić w kawałki; gotować kilka minut z 3 łyżkami cukru, sokiem z 1 cytryny i niewielką ilością wody; osączyć i rozgnieść. Żelatynę namoczyć w wodzie; rozpuścic w syropie, w którym gotowane były banany; połączyć z bananami. Żółtka ubić z resztą cukru; dodać do bananów. Z bananami delikatnie wymieszać śmietanę i ubite na sztywno białka. Dno małej tortownicy wyłożyć herbatnikami i przykryć je ciepłą czekoladą. Po jej skrzepnięciu wyłożyć masę bananową. Ciasto wstawić do lodówki, aż zastygnie. Podgrzać dżem i cieniutką warstwą posmarować gotowe ciasto.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !