Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem na gęstą białą masę, dodając na koniec po 1 łyżce oleju. Do utartej masy dodawać porcjami mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Gotową masę wlać do tortownicy wcześniej wysmarowanej margaryną lub masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 30 min.

Krem:
1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów
1 szklanka orzechów mielonych
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu dodając na koniec zmielone orzechy.
Przekrojone na pół ciasto przełożyć kremem jak również posmarować tort na wierzchu i po bokach. Można boki i wierzch posypać orzechami lub polać polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !